fredag 25 mars 2011

Ett år utan klädshopping


Foto: Anna Schori

Skulle du klara ett år utan att köpa kläder? Inte ett endaste kjoltyg, inte minsta linne eller kofta? I teorin låter det ganska enkelt, men när du blivit bjuden till en fest, ett bröllop eller kanske ska på en jobbintervju blir det svårt. Kan jag ha samma klänning igen? Funkar de där jeansen den här gången också?

SvD:s Sofia Hedström menar att det är en svår uppgift, men att det går. Hon, en inbiten modejournalist, klarade sig ett år utan att shoppa nya kläder. Och fick en ny inställning till mode och kläder.

Hennes klädshoppingfria år har blivit en bok. Orkar du inte läsa den kan du kolla in den här artikeln. Du får tips på hur du kan tänka annorlunda kring kläder - börja till exempel med att använda de kläder du har! Sofia Hedström hade 191 plagg i garderoben när hon inledde sitt shoppingfria år...

Boken verkar inspirerande och visst blir man lite sugen på att anta utmaningen? Framförallt blir jag peppad av att Hedström, värsta modejunkien som går på stora modevisningar och bloggar om kläder, har tänkt om. Det ger hopp om att världen kan bli bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar