lördag 26 mars 2011

Earth hour


Bild:www.wwf.se

Ikväll är det dags för den internationella miljömanifestationen Earth Hour. Det innebär att man under en timme mellan 20:30 och 21:30 släcker ner hemma för att visa sitt stöd för miljön. På WWFs hemsida kan man läsa mer om det och dessutom anmäla sig som privatperson eller organisation till detta evenemang. Då kan man också välja att få ett påminnelse-sms, helt gratis.

Själva manifestationen i sig leder inte nödvändigtvis till en grönare planet, utan är ett sätt att visa sitt engagemang. Men vi blir i och med detta utmanade till mer än att bara släcka ljuset. Man kan här ta del av olika tips på hur man kan bli mer klimatsmart genom enkla medel i vardagen.

För mig är det tredje året jag deltar i denna manifestation och det är faktiskt riktigt mysigt. Vi är så vana i dagens samhälle att ständigt ha elektriska prylar igång och ljuset tänt, så det är lite av en utmaing. Ett tips är att till kvällen tända lite levande ljus och sätta sig ett gäng och spela spel ihop eller bara prata. Sämre kan man ju ha det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar