onsdag 18 juli 2012

Plastpåsar till fördärvet!

Plastpåsar alltså. Så nödvändiga. Samtidigt så onödiga. Definitivt tråkiga.
Jag brukar försöka komma ihåg att alltid ha med mig tygkassar när jag går och handlar, livsmedel som shopping. Ändå svämmar städskåpet över emellanåt av plastpåsar. Hur sjutton går det till? Värst är påsarna från frukt och grönsakerna. Praktiskt att ha i några minuter i butik, sen totalt överflödiga. Tidigare hamnade dom i mina sopor såsnart jag kom hem från affären eftersom dom mest är i vägen i kylskåpet tycker jag.

Men nu är det andra bullar!
Jag och min vän Gustav har kommit på åtminstonne tre bra användingsområden:
- Vira om matlådan för att undvika läckage i dataväskan.
- I sopkärlet i badrummet. Perfekt storlek juh!
- Om du ändå använder tygkassar när du handlar mat, lägg tillbaka de tomma grönsakspåsarna i kassen så kan du återanvända dom nästa gång du handlar.

Det finns säkert många fler idéer, vad gör ni med dessa grönsaks-plastpåsar?

1 kommentar:

  1. Plastpåsar är ett gissel! Jag har även med egna tygkassar till tex Lindex, shoppingrundans skörd tar inte så stor plats efter en dag på stan då. Fruktpåsarna kan användas till: samla ihop gamla mediciner som sedan lämnas till Apoteket, hund (katt)-bajspåse, slå in ett blomskott som ska rota sig (glöm inte att göra små hål i påsen), ha en påse till hands i alla rum och samla ihop sopor i kategorin brännbart. Då och då samlas de ihop och lämnas vid återvinningsstationen. Häng en rad påsar i redskaps-skjulet för förvaring av bastsnören, korta blompinnar, trädgårdshandskar, snigelpellets, blomgödning (små runda kulor) mm. Det är också bra att alltid ha en påse i bilen som soppåse för tuggummin, godispapper, parkeringsbiljetter mm, och inte heller dumt att ha i handväskan av samma anledning.

    SvaraRadera