fredag 20 juli 2012

Guide second hand: Degerfors

I helgen gjorde jag en loppis-räd i Degerfors. Jag besökte min make som har sommarjobbat där i fem långa veckor.

Gran's nya och gamla prylar
Medborgargatan 14. Ett nytt butikstillskott sedan maj i år.Oklara öppettider.
En butik centralt belägen med diverse innehåll, utan någon egentlig inriktning. Utbudet är väldigt begränsat men det går att förhandla om priset vilket såklart är kul för den prut-glade.

Här kan man fynda Fantomentidningar. Eller, här kunde man tidigare fynda fantomentidningar. Svärfar köpte 50 st på ett bräde för 3 kr styck. Jag köpte 5 rörstrandtallrikar (Aslög) för 70 kr totalt. Därmed är fyndchansen för er övriga obefintlig för några veckor framöver. Om ni inte vill ha sticklingar. Bara så ni vet.
Gran's får 1 brödrost i betyg.

Röda korset Kupan
Också beläget på Medborgargatan, nr 3. Mån, tis, tors, fre 10-18. ons 10-13. Sista lördagen i varje månad 10-13. Stängt var det den här lördagen, vilket såklart var en besvikelse. Har därför ytterst begränsad kunskap om butikens utbud. Inget betyg med andra ord.

 
Mulles loppis
Storgatan 22. tors 16-19:30, lör 10-14.
Utbudet består främst av husgeråd, textil och leksaker. Vinst går till barnhem i Niccoragua.


Tipp-topp ordning men lite väl medvetna priser. Tygerna är fräscha, porslinet diskat och hyllorna i ordning. Se här bara: 

Här köpte jag något så ovanligt som en Don Pedro (!) och det finns en till i svart för den som letar. Här pryder den platsen på min egen hylla.
Mulles loppis får 3 brösrostar i betyg.

Lilla Loppan
Skolgatan 1.Öppet mån-fre 13-18:30, sön 14-15, lör 11-15.
Här kommer tydligen söndag före lördag av veckodagarna. Skylten kan ses som en varning för vad som väntar besökaren inne i butiken.

Sunkigare ställe får man leta efter. Stort är det med 6 olika rum. Jag klarade inte av att stanna kvar i skoavdelningen för den fräna tåfis-doften. Jag höll hela tiden upp långkänningen för att inte nudda något. Nej, utbudet var riktigt dåligt också, trots mängden. Skräp kallas det.

Lilla Loppan får en trasig brödrost i betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar