torsdag 19 juli 2012

Guide Second hand: Borås

Borås är känt för sin textilindustri och likväl också deras många butiker. Även här har jag hittat några bra secondhandbutiker som är värda ett besök. Välkommen till Borås!

Myrorna
Knalleland, Skaraborgsvägen 35
Öppettider: Vardagar 10-18, lördagar 11-16

En mysig butik som har det mesta. För den som orkar leta bland alla grejer finns många fynd att göra. Klädavdelningen är bra organiserad men eftersom kläderna hänger trångt är det svårt att hitta det man söker (eller inte söker). Trångt gäller för övrigt även i resten av butiken. Men på hela taget en trevlig butik med bra grejer. Klassiska "Myrorna-priser". Bra barnavdelning och charmig textilavdelning även om den inte är stor.

Betyg: 4 brödrostar
Emmaus Björkå second hand
Knalleland. Ålgårdsvägen 5-9
Öppettider: Vardagar: 10-18, lördagar 11-16, söndagar 12-16

Stor secondhand som ligger granne med ÖoB. Mycket stort och bra klädutbud med en fin retroavdelning. Även mycket festkläder och barnkläder. Bra organisation efter färg och klädtyp, som gör det lätt att navigera i butiken. Men det är myyyycket kläder så man får ha gott om tid på sig om man vill ta sig igenom sortimentet. Bra skoavdelning. Heminredning och böcker får inte lika mycket utrymme men det gör inte så mycket. Bra priser, men inte jättebilligt. Bäst på kläder. Jag hittar alltid mer än jag kan få hem här.

Betyg: 5 brödrostar
Snökullaboden
Snökulla gård, Brämhult
Öppettider: Tisdagar 17-19 under maj-augusti, söndagar: 11-15

Åker man från Fristad mot Borås och svänger in vänster mot Hyberg vid Sparsör kommer man efter ett tag till Snökullaboden. En antikaffär som har mycket fina möbler till helt ok priser. Det är inte särskilt billigt men det är fina grejer till rimliga priser. Halva nöjet är att gå och kika på de fina sakerna som finns och samtala med den trevliga damen som har stället. Självklart kan man ta sig hit från Borås också. Åk mot Brämhult och sväng vänster i rondellen mot Hyberg.

Betyg: 3 brödrostar
Kupan Röda korset
Torggatan 9
Öppettider: Vardagar 10-18

En ganska liten secondhand som har mycket. Blir lätt trångt om det kommer en del kunder att dela butiken med, vilket hände när jag var där. Annars ett helt ok utbud även om jag inte hittade så mycket just när jag var där. Priser som gör att man känner att man har råd att handla mycket.

Betyg: 3 brödrostar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar