torsdag 28 juni 2012

Pricken över i:et, fast tvärtom

... så sa alltid en kvinnlig stylist om skor på tvprogrammet Gókväll förr om året, och jag håller med henne! Intresset för skor är dessutom något jag delar med min bloggpartner Josefin. Ja, hon är nog snäppet vassare än mig till och med! 80% av mina skor är köpta på second hand, vilket oftast förvånar dom som frågar var jag köpt dom någonstanns. Varför människor har så låga tankar om second hand är för mig ett mysterium.

Jag tycker skor är roliga att dekorera hemmet med. Här är ett par i sovrumsfönstret!


Och här är en högersko i vardagsrummet. Vänsterskon har varit borta i flera år. Hur lyckas man slarva man bort EN sko? Jo, när vänners barn är på besök så tenderar saker att flytta på sig. Min fd kombo ringde härom veckan och meddelade att hon äntligen hittat högerskon i sin (stora) garderob! Lycka! Snart är vänsterskon hemma igen.


Dom här reglerna har jag satt upp för mig själv gällande skor:
- Jag köper bara skor på second hand som ser helt nya ut, jag brukar ångra köpet annars.
- Jag klacka om mina skor i tid. Det är en trist kostnad men oj så fina dom blir och oftast mer bekväma eftersom skomakaren i regel sätter på en mjukare klack än orginalet.
- Med extra sula i och/eller ny yttersula samt dubbla strumpbyxor så kan nästan alla skor fungera även vintertid. Åtminstonne till och från jobbet.
- Halka inte runt med högklackat, kosta på en ny yttersula så du får bättre grepp.
-  Jag torkar rent mina skor (och smörjer med fett om det är möjligt) när jag ska ställa undan förra säsongens skor. Då får dom tid att vila upp sig och håller sig mjuka och fina.
- Skor är snygga, inte nödvändigtvis bekväma. Den som är fin får lida pin. Därmed basta!

Några lite galna och snygga tips på hur du kan pimpa dina skor hittar du här, här, här och här. Av bloggerskan och designern Anna Lidström.

1 kommentar:

  1. Åh, vad fina. Second hand äger när det gäller att införskaffa skor. Ångrar att jag inte slog till på ett par igår...

    SvaraRadera