fredag 29 juni 2012

Guide second hand: Norrköping

Två gröna sköna kommer börja publicera second hand-guider lagom till loppissäsongen. Vi kommer göra det ortvis och skriva lite kort om de secondhandbutikerna vi besöker. (Märk väl att jag inte är konsekvent när jag skriver ordet secondhandbutik. Jag vet helt enkelt inte hur det ska skrivas. Svårt med ord som kommer av särskrivning till ett land som tillämpar anti-särskrivning) Sammanfattningsvis kommer vi ge varje butik vi besökt ett betyg i den berömda skalan brödrostar. 0-5. Först ut är Norrköping. Håll till godo. 

Myrorna
Gamla Rådstugugatan 18
Öppettider: vardagar 10-18, lördagar 10-15


Ganska stor butik på två våningar. Är precis som många andra Myrornabutiker snyggt inredd. Bra klädsortiment som tar upp hela undervåningen. Ganska höga priser, som man kan förvänta av Myrorna, men hög lägstakvalitet på grejerna enligt mig. Organiserad butik med ordning och reda. Inspirerande vintageavdelning och störttrevlig personal.
Betyg: 4 brödrostar

Bra & Begagnat
Finspångsvägen 27
Öppettider: onsdagar 14-18, lördagar 10-14Trevlig butik som har det mesta. Mycket husgeråd och porslin. Import blandat med märkesporslin. Billigt och luftigt. Extra billigt blev det när jag var där eftersom de då hade sommarrea med 50 % på hela sortimentet. Katsching! Desvärre var det ganska svårt att hitta i butiken trots att lokalerna var luftiga och rymliga, men annars en mycket bra second hand.
Betyg: 4 brödrostar


Hela människan secondhand
Kabelvägen 2
Öppettider: måndagar 14-17, onsdagar 14-18, lördagar 10-14Trevlig secondhand med mycket porslin och textilier. Liten mysig möbelavdelning på undre plan med ett fåtal men fina möbler till bra priser. I övrigt är det ganska dyrt men det rika utbudet på textil och porslin väger upp. Dock är klädavdelningen helt galen. Den var trång och svåröverskådlig med mycket kläder, vilket också var problemet.  
Betyg: 3 brödrostar
Röda korset Kupan
Albrektsvägen 79-81
Öppettider: vardagar 10-18, lördagar 10-14

Jag förväntade mig en ganska stor butik men blev förvånad över hur liten den är. Bra priser och trevlig personal. Trots den ringa ytan har de ändå fått in så mycket som går även om utbudet inte är så stort. Ligger granne med Erikshjälpens secondhand. Samma hus men inte samma gata. (Hörnbyggnad)

Betyg: 2 brödrostar


Erikshjälpen second hand
Hagebygatan 31
Öppettider: onsdagar 12-18, lördagar 10-13

Stor secondhand som har allt. Stor klädavdelning som är mycket bra. Där har jag för längesedan köpt ett par av mina favoritplagg. Charmen försvinner i den stora lokalen men vad gör det när det finns så mycket att titta på. Lätt att hitta och prisvärt utbud. Ligger granne med Röda korset Kupan.
Betyg: 5 brödrostar!


Kommentera gärna om du har något att tillägga om dessa butiker eller om du har ett tips på någon annan butik som inte är med i guiden. Vi kompletterar gärna allteftersom...

God jaktlycka!


1 kommentar:

  1. Kul med recensioner! Ska nog ta en tripp i morgon när Tomas ändå ska till Norpan!

    SvaraRadera