torsdag 2 augusti 2012

Guide Second hand: Alingsås


Den mysiga cafestaden Alingsås bjuder på ett rikt secondhandutbud. Sammantaget måste jag säga att stadens andrahandsbutiker håller hög klass med stora fyndchanser och charmiga hörnor. Håll till godo!

Röda korset Kupan
Plangatan 10
Öppettider: Ons 10-16, to 10-18, lö 10-14

Trevlig liten butik med trevlig personal. Ganska trångt bland alla klädställ men ändå en affär som ger ett positivt intryck. Säljer mest kläder men har även porslin, husgeråd, leksaker, inredning och lite tyger. Klädavdelningen är väl organiserad även om det är trångt. Behöver man inte dela butiken med allt för många är det en mycket trevlig utflykt. Bra prisnivå.

Betyg: 3 brödrostar
Vinden Secondhand
Maskingatan 6, Alingsås
Öppettider: tom v. 31 Tis-Fre 11-16. Övrig tid på året: Ons 13-18, lör 10-13

En stor secondhand som har det mesta. Har inte så bra klädavdelning, men resten av butiken håller måttet tycker jag. Stort utbud av glas, porslin och husgeråd och bra leksaksavdelning. Stor fyndchans då priserna inte är höga. Hittar nästan alltid mer än jag behöver, även om kvaliteten på utbudet skiftar väldigt mycket från vecka till vecka.
Betyg: 4 brödrostar

Bella Donna Glamorous Vintage
Färgaregatan 8, Alingsås
Öppettider: Vardagar 11:30-18 utom på torsdagar då de stänger kl. 16, lör 11:30-14:30

Härlig second hand där man får rota lite för att fynda ordentligt, vilket jag gillar. Inte jättebra ordning, men många prylar trots att det är en ganska liten butik. Har två avdelningar då den ena innehåller glas och porslin och den andra kläder och skor. Fyndade själv ett par tjusiga Gabor-pumps för femtiolappen! Stor fyndchans även om det mesta inte är jättebilligt.

Betyg: 3 brödrostar

Vintage Corner
Färgargatan 6, Hörnet Färgargatan - Drottninggatan
Öppettider: Fre 11-18, lör 11-14

Supermysig liten butik som har massor med charmiga grejer från 50- och 60-talet. Medveten prisnivå, men vad gör det när man kan komma över fina prunusfat av Stig Lindberg eller tjusiga tallrikar från Upsala-Ekeby. Eller varför inte en stringhylla i toppskick? Värt ett besök oavsett om man vill öppna plånboken eller inte.
Betyg: 4 brödrostar

MiniMe
Nygatan 17
Öppettider: Fre 10-16, lör 10-18

Second hand som säljer kläder till barn och andra barnartiklar. Fin ordning och mysig butik. Trevlig personal och bra priser. Hittar alltid något fint till barnen när jag är här. Här kan man också lämna in och sälja sina gamla barnkläder.

Betyg: 4 brödrostar


Denna butik hade stängt när jag kikade in. Testa gärna själv och kommentera vad du tyckte om den...

Trend och Nostalgi
Drottninggatan 27, 2:a våning
Öppettider: Ons-fre 12-17, lör 12-15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar